gs450

A Globalspeech egy dokumentumkészítési platform, amely kórházak, rendelők és háziorvosi praxisok számára integrált digitális diktálási és beszéd-felismerési szoftveres megoldásokat biztosít (radiológiai beszédfelismerő szoftver), akár egészségügyi informatikai rendszerekhez integráltan.

A radiológiai modul számos külföldi és hazai önkormányzati tulajdonú kórházban, országos intézményben, rendelőintézetben, magán diagnosztikai központban működik eredményesen és hatékonyan a szakma megelégedésével.

A Globalspeech Minőséget növel: A folyamatos információ-áramlás növeli a szolgáltatások és kezelések minőségét, amely elengedhetetlen az egészségügyi intézmény hatékony működtetéséhez, miközben növeli az egyéni hatékonyságot és erőforrásokat szabadít fel a betegellátás érdekében.

Globalspeech orvosi diktálás

Melanie Hiorns Radiológus konzulens és a londoni Radiology Great Ormond Street Hospital for Children NHS Trust (GOSH) elnöke szerint:

„A felismert szöveg már a végső lelet, mivel a rendszer annyira pontos. A jelentések több, mint a felénél egyáltalán nincs szükség korrekcióra, szó szerint tökéletes a szöveg. Megnyomom az engedélyez gombot és a jelentés elküldve – teljesen kész. Sohasem kell újra átnéznem.”

A magyar nyelvű Radiológiai szakszótár kifejlesztése a Belux Csoport Kft. tulajdonosainak közreműködésével kezdődött 2003.-ban. A szakszótár 9 hónapos fejlesztői munka eredményeként jött létre 100 millió szóból álló, közel 600 ezer – a radiológia minden modalitását és a teljes szakterületét felölelő – leletállományból, valamint magyar nyelvű férfi és női hang-anyagokból.

Globalspeech szoftver – radiológiai szakemberek részére hatékonyságot növelő beszédleíró szoftver. Ultrahang, röntgen, CT, MR, angio, DSA, izotóp és PET CT modalitásoknál is használható szoftver. A mostani munkamenetet hatékonyabbá teszi azáltal, hogy az orvosnak nem kell megvárnia az asszisztenst a leletezésnél és fordítva, az orvos helytől függetlenül leletezhet. Alkalmas teleradiológiai célokra, amikor akár az otthoni gépére is megkapják a képeket és ott leleteznek.

Radiológia bemutató film
Globalspeech orvosi diktálás

KIEMELTEN FONTOS
Pontosság:
95%-os beszéd-felismerési arány. A 20.000-nél is több elemből álló szöveg-felismerési szótár (kontextus) az egészségügyben használt terminológiák nagy részét lefedi.

Folytonos tanulás: Új szavak is hozzáadhatók a kontextushoz; a felhasználók nyelvjárását és akcentusát az egyedi hangfájlokból azonosítja.

Gyorsasság: A rendszer használatának eredményeként a szöveg diktálásával közel egyidejű a lelet előállítása.
Kényelem: Közvetlen diktálás az egészségügyi sablonokba és mezőkbe – az orvos meghatározhatja az adott szakterületéhez az optimális dokumentációs munkamenetet. Előre meghatározott szövegek és okos mezők használatával a jelentés részei automatikusan beírhatóak, amely csökkenti a diktálási idő hosszát.

Hatékonyság: A Globalspeech használatával lehetővé válik, hogy a felhasználó hatékonyabban készíthesse el a leleteket, közvetlenül bediktálhatja a szöveget egy sablonba, használva az előre beírt szövegeket, mezőket és parancsokat. A Globalspeech növeli az egészségügyi dokumentálás hatékonyságát, amelynek eredményeképpen csökken az átfutási idő és gyorsabb a betegellátás. A megfelelő információk időben hozzáférhetők, így az orvos növelheti az ellátás minőségét.

Kéznélküli navigáció: a beszédfelismerő rendszer hanggal történő vezérlése egyre inkább fontos szemponttá válik.

IT adminisztráció: Egy központilag karbantartható hálózat-alapú rendszer megvalósításával költségcsökkentés érhető el.

Magyar felhasználói felület: Globalspeech szoftvert társaságunk magyar felhasználói felülettel látta el. A program bármely alkalmazói rendszerbe könnyen és gyorsan integrálható.

A Globalspeech intelligens szövegértelmezése
Ért:
A Globalspeech intelligens szövegértelmezési (Intelligent Speech Interpretation; ISI) technológiája érti a természetes nyelvi formulákat, ezáltal csökkenti a korrekciós teendők mennyiségét mind az adminisztrátor, mind pedig a leleteit saját maga ellenőrző orvos számára.

Okosan kihagy: Megfelelő minőségű hangrögzítő eszközök alkalmazása esetén a rendszer képes kiszűrni a háttérzajokat.

Formáz: A Globalspeech alkalmazásokban parancsszavakkal formázhatók a dokumentumok. Az intelligens szövegértelmezés biztosítja, hogy az átírás a használható dokumentum készítéséhez szükséges lehető legkevesebb emberi beavatkozással elvégezhető legyen.

Gyors: A Globalspeech a beszédfelismeréssel azonnali információ-rögzítést tesz lehetővé – biztosítva az orvosok számára, hogy elkészítsék és megkaphassák a zárójelentéseket és a beteg információit, amikor és ahol szükséges.


Globalspeech orvosi diktálás